A naked dress

Lieve LS,

I volunteered to test out Carrie Bradshaw’s brazen tactic of wearing a naked dress on a date—as she did with Mr. Big.

Most of us know how that story ends—or should I say, begins—with the two having sex before they even make it to dinner. Initially, the task of wearing such a dress sounded fun albeit a little awkward, but I was certain that I could approach the challenge with the same nonchalance as Bradshaw.”

Die soepjurken in And Just Like That inderdaad, die sloegen de plank nogal mis. Toch heb ik ook genoten van een aantal outfits en vooral van Carries schoenen en ik ben jaloers hoe elegant ze op die hakken kan lopen. En haar bril vind ik ook fabulous, evenals haar mooie lange haren. Wat ik erg interessant vond was hoe de dingen nu omgekeerd waren. Weet je nog toen Carrie de Rus achterna ging naar Parijs? Hoe Miranda haar toen waarschuwde en probeerde tegen te houden? Ze kregen toen ook echt ruzie.

I can stay here and write about my life, or I can go with him and live my life!”

“You mean his life.

(Waarom niet allebei? Living & writing)

Nu was het andersom, Miranda die Che achterna gaat naar LA, en voor het eerst haar hart volgt in plaats van haar carrière. En Carrie die haar bekritiseert.

I am Carrie and I am a writer.

Hoezo heeft ze een Podcast? Of meer: hoe voorspelbaar dat ze nu ook in een Podcast zit. Wat vind jij van het medium? Mij komt het simpelweg niet uit. Ik heb geen leven waarin ik een uur geconcentreerd naar iets kan luisteren. Want ik wil heel veel lezen, ik wil schrijven, ik moet werken en ik wil yoga doen (yoga doen en ondertussen naar iets anders luisteren dan naar jezelf is toch gewoon stretchen?).

I am Carrie and I am a writer.

Die aflevering dat je haar door de seizoenen heen ziet werken, zo prachtig en romantisch! Voor het raam aan een laptop. Ik zou meer van zoiets willen zien. Dus dan doe ik het zelf maar. Ik ben blij dat we elkaar kunnen motiveren en ik ben elke week onder de indruk van jouw aantal woorden en je werklust!

Ik word afgeleid door werk dat vier dagen per week kost en een sociaal leven waar ik steeds meer een haat-liefde verhouding mee heb. Jij trekt de deur achter je dicht en wil het niet meer over schrijven hebben. Zelf wil ik het juist in mijn vrije tijd hebben over schrijven, films en boeken. Natuurlijk roddel ik me ook wel eens een slag in de rondte en ik heb het ook veel over De (verbazingwekkende) Maatregelen. Maar wellicht omdat ik al vier dagen per week ‘in het gareel’ doorbreng dat ik de overige tijd wel vooral wil praten over the things that matter?

Begin maart krijg ik de drukproef van mijn boek. Het ene moment denk ik: het kan iets worden. Het volgende kan ik me er niks bij voorstellen. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten en stil te staan bij het proces. Want dat is het leukste, zoals ik daten en spanning ook leuker vind dan in een actual relatie te zitten en alles voorspelbaar is geworden.  Ondertussen probeer ik een bruggetje te maken naar de soepjurken en de nude dress, zodat ik een mooi einde aan deze brief kan maken. Ik weet dat het mij helpt als ik me opmaak en me aankleed in plaats van dat ik in mijn pyjama ga zitten typen. Ik zou graag een boekfeestje geven en dan een mooie jurk dragen. Niet per se een naked dress, alhoewel?

A naked dress definitely ensures you won’t go home alone.

XX Cindy

Spread the love