Lullig stukje (vrij weekend)

Die zaterdag hoefde ik met helemaal niemand rekening te houden. Volgens mijn agenda had ik geen afspraken en als ik nu mijn telefoon uitzette zou dat zo blijven. Ik kon gewoon thuisblijven en mijn haar ongewassen laten. Als ik wilde kon ik twee dagen lang in dezelfde pyjama blijven. Het leek me al een goed idee en ik deed het nu ook, ik zette mijn telefoon uit en ik legde hem in de keukenla.

Op vrijdagavond had ik al boodschappen gedaan en in de koelkast stonden een bakje Franse kwark en een fles versgeperste sinaasappelsap, er lagen vier bapao’s en een blok kaas. In de vriezer had ik twee pizza’s. Na het opentrekken van alle kastjes en lades wist ik dat ik ook nog een fles rode wijn had, een familieverpakking M&M’s en een zak chips.

Vrijheid, dacht ik toen ik ‘s middags in mijn pyjama naar beneden liep. Zo voelt vrijheid.  Ik keek om me heen en ik zag dat het een tijdje geleden was dat ik had opgeruimd. Tsja. Dit weekend zou ik er alle tijd voor hebben, alleen had ik er geen zin in. Ik leunde tegen de keukentafel en lepelde de kwark uit het bakje. Op het aanrecht zag ik vlekken zitten die ik niet thuis kon brengen. Ik peuterde er een beetje aan maar het hielp niet. Op mijn laptop las ik wat nieuwsartikelen, van de meeste alleen de eerste twee regels zodat ik daar al snel weer mee klaar was. Ik at twee opgewarmde bapao’s en ik verwijderde nieuwsbrieven en reclame uit mijn inbox en ik herlas oude mails met liefdesverklaringen.

Mijn nagels moesten nodig gevijld worden, alleen had ik daar ook al geen zin in. Ik vulde een glas bijna tot aan de rand met rode wijn en ik dronk het leeg terwijl ik de homp Edammer in stukjes sneed. Eerst deed ik rustig blokje voor blokje in mijn mond en daarna propte ik er drie tegelijk naar binnen. Ik vulde mijn glas nog eens bij.

Muziek, dacht ik. Ik heb muziek nodig. Iets van harde, lekkere, dikke techno. Ik sloot mijn laptop aan op de versterker en ik draaide de volumeknop een flink stuk open. Ik keek een beetje twijfelend naar mijn pyjamabroek toen ik zag dat ik nog maar twee sigaretten had. Op mijn slaapkamer trok ik een spijkerbroek over mijn pyjamabroek aan en ik stapte in mijn slippers. Zonder enige haast slofte ik naar het dichtstbijzijnde café.

Spread the love
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als lullig